Kamilla Mez

Billedkunst, Landart, Multimediekunst, Performance

Hvem er jeg?

Jeg arbejder med krydsfeltet mellem kunst, design, teknologi og aktivisme. Jeg har udstillet på flere platforme, bl.a. Göteborgs Konsthall, Kunstnernes Påskeudstilling på Kunsthal Aarhus og Musikkens Hus Aalborg, og i 2022 dimitterede jeg fra Master of Fine Art programmet på HDK-Valand i Göteborg, Sverige. 

Som kunstner med bachelor i Kunst og Teknologi fra Aalborg Universitet er jeg interesseret i at reflektere over, hvor ny teknologi kommer fra og hvor den er på vej hen. Derfor udviklede jeg i løbet af min tid på kunstakademiet i Göteborg en dyb interesse for at undersøge brugen af Augmented Reality (AR) teknologi og dets mange-facetterede potentialer. Gennem mit arbejde har jeg udviklet en kunstnerisk metodologi omkring dette medium, der bl.a. indeholder udtrykket ‘visuel hacking’, som illustrerer den uautoriserede rolle teknologien potentielt indbefatter som kritisk værktøj.  

Udover at arbejde som udøvende kunstner har jeg været med til at skabe og organisere den diskursive platform Nordoplyst, der skaber dialoger om samtidskunst i Nordjylland, og hybrid-organisationen og kunstnerkollektivet Aalborg Artist's Association (AAAA), der arbejder for bedre arbejdsvilkår for kunstnere i Nordjylland. Derudover sidder jeg i øjeblikket i Kunsthal NORDs Advisory Board og Mariagerfjord Kommunes Kunstråd.

Hvad kan jeg tilbyde?

Under min kandidat tog jeg et fag i Pedagogy in Art, hvilket har givet mig nogle værktøjer til at sparre med yngre kunstnere i deres arbejde og vejlede dem i deres professionelle udvikling og styrke deres kunstneriske position. Jeg kan tilbyde introduktioner til og vejledning i en række medier: tegning, performance, stedsspecifik installationskunst, grafik og print (med programmer som Photoshop, InDesign, Illustrator), video (med programmer som After Effects, Premiere Pro), AR teknologi (med programmer som Unity, Spark AR, Xcode).