Noah Holtegaard

Hvem er jeg?

Noah Holtegaard (f. 1999) er en transmaskulin nonbinær kunstner. Holtegaard færdiggjorde i 2022 sin BFA i fri kunst fra HDK-Valand i Göteborg og begyndte samme år på sin MFA i mediekunst på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København på Medie skolen med Jane Jin Kaisen som proffesor. I sin kunstneriske praksis arbejder Holtegaard primært digitalt, hvilket blandt andet indebærer billedmanipulation, 3D-modellering, animation, AR og video. Holtegaard beskæftiger sig ofte med queerness og transkønnethed i sin kunst. De beskriver selv, hvordan de ønsker at give en stemme til dem, der aldrig har haft en stemme før, fortælle historier om transpersoner, der aldrig er blevet fortalt før, og vise kroppe, der ikke normalt bliver vist. Holtegaard drømmer i sin kunst om at skabe en queer-utopi i et digitalt rum uden den fysiske verdens begrænsninger.

Hvad kan jeg?

Jeg ved hvordan man laver projekter fra start til slut, og har arbejdet med kunst på mange forskellige måder, både som udøvende kunstner, assistent, organisator, fotograf, oplægsholder og skribent.

Hvad vil jeg?

Jeg vil lave kunst og kunstprojekter i høj kvalitet. Jeg vægter diversitet, kritisk tænkning og højt og har stort fokus på bæredygtighed vilkår for kunstnere og kunstarbejdere.